fbpx

Ajuta SSL-ul la cresterea pozitiei in Google?

Scopul unui certificat SSL nu este de a creste pozitia in motoarele de cautare din punct de vedere SEO. Totusi, acest lucru s-a schimbat de cand Google a anuntat ca va spori cresterea in clasament a site-urilor ce au implementat protocolul https. De cand a fost promovat anuntul respectiv, cererea de SSL-uri a crescut semnificativ.

Ce avantaje ofera, de fapt, certificatele SSL:

Conexiune securizata

Instalarea certificatelor SSL presupune activarea protocolui https ce cripteaza conexiunea datelor dintre browser si server. Acest lucru ofera posibilitatea procesarii datelor fara risc de interceptare. in plus, anumite browsere moderne precum Chrome, vor afisa mesajul de website nesecurizat in cazul in care nu ai un SSL activ.

Aceasta metoda de securitate are scopul de a tine la distanta hackerii, iar Google nu face decat sa incurajeze proprietarii de site-uri, prin propulsarea in clasament a site-urilor ce au un certificat SSL activ.

Concurenta

Daca concurenta are un certificat SSL activ si acesta ajuta la cresterea in clasamentul motoarelor de cautare, se reocmandaa instalarea imediata a unui SSL pe site-ul tau pentru a nu pierde potentiali clienti.

incredere

De mentionat este si faptul ca un SSL creste increderea in viziunea consumatorului, intrucat acesta stie ca acceseaza un site securizat si datele ii sunt protejate.

SEO

Prin anuntul facut de Google in urma cu ceva timp, a mentionat clar ca vor pozitiona mai bine site-urile cu criptare https. Nu mult dupa, s-au realizat statistici si s-a demonstrat ca acest lucru este adevarat. Scopul Google nu este de a forta proprietarii de site-uri sa cumpere un SSL, ci sa faca mediul online un loc mai sigur.

Site-ul meu are nevoie de un SSL?

Inca mai sunt site-uri fara https si se afla in pozitii fruntase in Google. Acest lucru se datoreaza faptului ca nici concurenta inca nu a actionat in consecinta. insa lucrurile se vor schimba cu certitudine in timp, daca nu iei atitudine.

Obtinerea si instalarea unui SSL este destul de usoara, avand la dispozitie mai multe produse, in functie de necesitatea site-ului. in cazul SSL-urilor de la Concept Web, instalarea pe server este asigurata de noi.

sursa: conceptweb.roLasă un răspuns